AKTUELNO

Sedmodnevna potraga za Monikom Karimović i njenim otmičarem Malčanskim Berberinom Ninoslavom Jovanovićem i dalje traje.

Policija je dana, kako javlja naš reporter, „češljala“ područje između Knjaževca i Svrljiga. Tu je 80 sela i zaseoka, u 90 odsto kuća niko ne živi. Detaljno se pretražuju i pomoćni objekti.

Pronalazak devojčice je prioritetan zadatak za policiju. Danas su bile dve anonimne dojave da suviđeni devojčica i otmičar, ali na žalost se isposatavilo da te informacije nisu tačne.

Foto: TV Pink Printscreen

Igor Jurić, direktor Fondacija koja nosi ime njegove svirepo ubijenećerke 2014. godine, kaže da je brzina je najbitnija stvar.

-To nije ništa novo, to se pokazalo i u slučajevima koji su se tragično završilii gde su deca spasena i vraćena kući. Potraga za nestalnom decom moraunaprediti, iako policija danas radi po prijavi i za decu se ne čeka. Odmah sepokreće potraga po prijavi kada je dete nestalo – naveo je Jurić.

Jurić je danas posetio porodicu nestale devojčice.

Dao sam im podršku, porodica se iznenađujuće dobro drži, ovi dani su ključni. Danasi naredna dva dana su pitanje života i smrti. Ja tako to doživljavam. Ako se unarednih dan, dva ne pronađe dete tada ćemo biti ozbiljno udrmani. Hrabrio samih, želeo sam im da im kaže da je Srbije uz njih, verujem da policija nećestati u potrazi

Foto: Facebook.com/Aleksandra Caka

On je zamolio sve koji učestvuju u potrazi da ne odustanu.

Osvrnuvši se na političke zloupotrebe nestale devojčice i potrage za njom, Jurić je rekaoda  ne može da svhati da se ovakvi slučajevikoriste zarad sticanja političkih poena.

-Ne postoji bolja reklama nego da je meni ministar policije doveo meni moje dete živo, ali na žalost nije. Ogorčen sam jer se sve dovodi u političku konotaciju – rekao je Jurić.

#Igor Jurić

#Monika Karimanović

'