AKTUELNO

U palilulskom naselju Borča danas je položen kamen temeljac za zdravstvenu stanicu koja će se prostirati na skoro 7.000 kvadratnih metara, a trebalo bi da bude završena do novembra sledeće godine.

Kamen temeljac položio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, u prisustvu gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, njegovog zamenika Gorana Vesića, predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, građana...

Foto: Beograd.rs

Stefanović je istakao da je ovo značajan projekat i dodao da je važno da ova zdravstvena stanica bude najboljeg kvaliteta i zadovolji potrebe građana.

- To nam je važno jer hoćemo da pokažemo da briga o ljudima nije samo rečenica. Mnogi su imali priliku da sagrade ovu zdravstvenu stanicu i pokažu da brinu o građanima, ali nisu. Mi se trudimo da to pokažemo delima, da pokažemo da briga o ljudima, o svakom delu naše zemlje nije prazna priča - rekao je Stefanović.

Foto: Beograd.rs

Dodao je da su ono što je predsednik Srbije Aleksadar Vučić uradio od 2014. godine do danas građani imali priliku da vide kroz puteve, fabrike, bolje plate i penzije...

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je rekao da mu je puno srce zbog izgradnje zdravstvene stanice u Borči na koju se, dodao je, čekalo skoro 30 godina.

Foto: Beograd.rs

- Mnogi su obećavali, obmanjivali nas, ali danas san postaje java - naveo je on i zahvalio svima iz Grada Beograda, Ministarstva zdravlja, ministru Stefanoviću, a posebno predsedniku Vučiću.

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

Vrednost radova na izgradnji zdravstvene stanice u Borči je 775,7 miliona dinara, saPDV-om, i u njoj će raditi skoro 50 lekara opšte prakse i drugih specijalizacija, 10-tak stomatologa, oko 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar, kako bi se odgovorilo na potrebe pacijenata. 

Foto: Beograd.rs

Ta zdravstvena stanica, u sklopu ogranka "Dunavski venac" Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković", sadržaće službu za zdravstevnu zaštitu predškolske dece, školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvucnu dijagnostiku, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu...

#Borča

#Goran Vesić

'