AKTUELNO

Zvaničnici Srbije čestitali su danas Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i građanima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković poželela je u čestitki da vrednosti Božića budu putokaz boljem razumevanju i poverenju među ljudima i podstaknu na veću solidarnost i brigu za bližnje.

"Želim da vam Božić donese mnogo zdravlja, sreće i uspeha i da praznične dane provedete u miru, slozi i radosti", navela je Maja Gojković a saopšteno iz Skupštine Srbije.

Čestitku je uputila i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, koja je vernicima koji poštuju gregorijanski kalendar, poželela da Badnje veče i Božić provedu u miru, ljubavi i blagostanju sa svojim bližnjima.

"Neka nam ovaj veliki hrišćanski praznik svima donese zdravlje i prosperitet i iznova nas podseti na potrebu da jedni o drugima brinemo, uvažavamo se i živimo u slozi", navela je Mihajlović a preneo njen kabinet.

Brnabić čestitala Božić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas božićne i novogodišnje praznike nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru. "U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime čestitam građanima koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru - najveći hrišćanski praznik, uz želju da ga provedu u miru, blagostanju i porodičnoj sreći", navela je Brnabić. Ona je istakla da je veliki praznik i prilika da se svi podsetimo da međusobno poštovanje, razumevanje i tolerancija doprinose da se zajedno razvijamo kao društvo. "Negujući različitosti u veri, naciji i kulturi možemo ostvariti blagostanje i prosperitet i sigurnu budućnost za sve građane Srbije“, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Božić po gregorijanskom kalendaru čestitala je i ministarka pravde Nela Kuburović koja je beogradskom nabiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima poželela da ih taj praznik podstakne na činjenje dobrih dela, na dobro svih gradjana Srbije.

"Neka veličanstveni dogadjaj ljudske istorije, rodjenje Hristovo, bude nepresušno nadahnuće da još odlučnije i snažnije ulažemo i radimo za dobro i napredak naše zemlje, negujući mir, medjusobnu ljubav i toleranciju", navela je ministarka pravde, a preneo njen kabinet.

Praznik je čestitao i ministar finansija Siniša Mali koji je vernicima poželeo "dobro zdravlje i sreću".

"U ime Ministarstva finansija i u svoje lično ime, želim vam da praznik provedete u miru i blagostanju sa svojim bližnjima. Ovaj veliki hrišćanski praznik podseća na vrednosti kojima svi težimo, osnažuje ljubav, plemenitost i poštenje", naveo je Mali a prenelo Ministarstvo finansija.

Đurić čestitao Božić Hočevaru i svim vernicima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim vernicima, posebno na KiM, koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru. "U ime Kancelarije za KiM i svoje ime, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Vama, sveštenstvu i svim vernicima rimokatoličke veroispovesti, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, upućujem najiskrenije čestitke - Mir Božiji, Hristos se rodi", naveo je Đurić.

Božić po gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve i pojedine pravoslavne crkve.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je danas beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru božićne praznike.

"Srdačno Vam čestitam nastupajući praznik Hristovog rođenja - Božić. Vama, Vašem sveštenstvu i Vašim vernicima želim da duh Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika probudi u svima veru u ljubav, solidarnost, međusobno darivanje, poštovanje, praštanje i razumevanje", napisao je Vulin.

On je poželeo da rođenje Isusovo blagoslovi obiljem mira, radosti i ljubavi.

#Božić

#Praznik

'