AKTUELNO

Tokom zimske sezone JP ''Ada Ciganlija'' će posetiocima ponuditi raznovrsne zimske sadržaje namenjene kako najmlađim, tako i onim starijim ljubiteljima Ade.

Svi pamtimo Adu kao letnju oazu idealnu za beg od sparnih i vrućih dana, kao mesto na kom možemo da se rashladimo u čistoj vodi, uz sladoled i osvežavajuća pića u nekom od mnogobrojnih kafića.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Kao što je za vreme leta, ona je tokom jesenjeg i zimskog perioda veoma popularna među građanima prestonice, pošto je jedan od najvećih rekreativno-sportskih centara.

Novinari pink.rs posetili su Adu kako bismo vam otkrili šta sve ovde možete da radite i tokom hladnijeg zimskog perioda.

U zdravom telu zdrav duh

Već dugi niz godina staze za šetanje na Adi su vrlo popularne. A slobodno vreme možete da koristite i za rekreaciju trčanjem, vožnjom bicikla ili rolera.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Fizička aktivnost je posebno važna za zdrav razvoj dece i mladih i može da napravi značajnu razliku u zdravstvenom stanju starijih osoba. Upravo zbog toga, preporuka stručnjaka je da budete što manje fizički neaktivni kako biste sačuvali sopstveno zdravlje.

Za one koji su više okrenuti ka sportu tu je niz sportskih sadržaja. Počevši od mogućnosti da iznajme bajs ili rolere, pa preko klasičnih sportova, sve do terena za golf, bejzbol i druge sportove.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Asortiman sportova koji vam mogu privući pažnju dok su još uvek toplije temperature su fudbal, odbojka, tenis i vožnja kajakom.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Dečiji eko-zabavni park

Dečiji eko-zabavni park prostire se na površini od oko 300 kvadratnih metara. Poseban je po tome što je izgrađen u najvećoj meri od prirodnih materijala – drveta, peska, šljunka, malča.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

U njemu najmlađi posetioci predškolskog i školskog uzrasta kroz igru razvijaju ekološku svest.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Roditelji sa svojim mališanima svakodnevno i tokom zimskog perioda provode vreme u ovom parku igrajući se.

Park nauke

Park nauke postoji već skoro deceniju, i on je posevno napravljen kako bi deca igrajućui se razvila svoja čula, ali i naučila osnovne stvari kada su u pitanju fizika, matematika, astronomija, geografije i psihologije opažanja.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

U pitanju je specifično organizovan i dizajniran park, u kome se nalaze naučno-popularni eksponati. Osnovna uloga ovih eksponata je da posetiocima parka približi naučne pojmove i činjenice kroz igru i neposredno iskustvo.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Našu pažnju porivukla su Zvučna ogledala zahvaljujući kojima smo sa razdaljine od 20 metara moglu da se čujemo kao da razgovaramo telefonom. Takođe ssmo uživali svirajući velikim gumenim čekićem na muzičkim stolicama ili da sopstvenom senkom saznaju vreme na sunčanom satu.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Ada za sve generacije

Roditelji i njihova deca Adu uglavnom posećuju vikendom, odnosno neradnim danima. Ono za šta se, osim kupanja, često odlučuju je iznajmljivanje bicikala sa „prikolicom“ u koju može da stane njihovo dete.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Sigurno je da na Adi ne možete da ostanete gladni, pored velikog broja kafića, restorana i štandova brze hrane na kojima možete da kupite pljeskavice, pice, a u ovom periodu godine i pečeno kestenje.

Za sbe ljubitelji društvenih igara na Adi mogu da igraju šah, jamb, igre sa kartama i druge društvene igre.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Sve mališane će obadovati informacija da uskoro počinje sa radom i klizalište na ulazu u Adu, a radovi na pripremanju leda i novogodišnjih ukrasa su pri kraju.

Kako su nam za pink.rs rekli iz ''JP Ada Ciganlija'' planirano je da klizalište počne sa radom krajem decembra. Ipak, ostaje nam da vidimo da li će se vremenske prilike sniziti temperaturu i dozvoliti da klizalište počne sa radom na vreme.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

#Ada Ciganlija

#Zima

'