AKTUELNO

Predsednik gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić i član Veća resorno zadužen za obrazovanje Dejan Stepanović obišli su renovirani dnevni boravak u Osnovnoj školi „Momčilo Živojinović“, adaptiran uz finansijsku pomoć opštine Mladenovac i Sekretarijata za obrazovanje grada Beograda.

Glišić je izrazio zadovoljstvo obavljenim radovima i najavio značajna ulaganja u osnovno obrazovanje, kao i povećanje novčane naknade novorođenoj deci u 2020. godini.

- Opština Mladenovac će, od 1. januara 2020. godine, povećati novčanu naknadu novorođenoj deci sa 10.000 dinara na 20.000 dinara. Pored ovog povećanja, nastavljamo i sa podelom dečijih autosedišta - rekao je Glišić i dodao da će više od 40 miliona dinara u narednoj godini biti uloženo u osnovno obrazovanje.

Foto: Opština Mladenovac

Više od 15 miliona dinara namenjeno je za prevoz učenika osnovnih škola, 10 miliona za investiciono održavanje i po prvi put, kako je naglasio, biće izdvojeno oko 5 miliona za jednodnevne izlete učenika osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda.

- Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo uspeli da podignemo prihode opštine Mladenovac, da nam je budžet dosta veći i da smo shodno tome doneli odluku da ulažemo u osnovno obrazovanje kako bismo pomogli ne samo učenicima da imaju bolje uslove u školama već i roditeljima kada su u pitanju eksurzije - istakao je Glišić.

Foto: Opština Mladenovac

Kao novinu, najavio je i ulaganja u investiciono održavanje predškolske ustanove „Jelica Obradović“ u vrednosti od oko pet miliona dinara i realizaciju projekta postavljanja nove ograde u ovoj ustanovi.

Direktorka Osnovne škole „Momčilo Živojinović“ Marina Mišić zahvalila se gradskoj opštini Mladenovac na finansijskoj podršci i istakla da je vrednost rekonstrukcije dela škole gde se nalazi dnevni boravak oko 365.000 dinara.

Dodala je da je Sekretarijat za obrazovanje grada Beograda finansirao opremanje dnevnog boravka nameštajem u vrednosti od 585.000 dinara.

#Mladenovac

#Vladan Glišić

'