AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je danas Leonori Ristić i Anđeli Ristić, učenicama osmog razreda OŠ "Svetozar Marković" u Vranju osvajanje drugog mesta u kategoriji Tehnički izazov na Svetskom robotičkom takmičenju u Guangdžou.

One su ovaj uspeh ostvarile pod vođstvom mentora Saše Ristića, na takmičenju u Kini održanom od 29. novembra do 1. decembra ove godine.

- Čestitam Leonori i Anđeli i njihovom mentoru ovaj izvanredan uspeh i želim da vam ovo bude samo podstrek za još mnogo nagrada koje ćete osvajati u budućnosti - navela je Brnabić.

Vlada podržava program "Bitka za znanje" u okviru kojeg je 431 škola u Srbiji dobila više od dve hiljade edukativnih mBot robota.

- Upravo je osvojeno drugo mesto jedan od rezultata ovog programa i jasan signal da smo prepoznali potencijale, talenat i inovativnost koji imaju naši mladi - navela je u čestitki premijerke, uz obećanje da će Vlada Srbije nastaviti da podržava i ulaže u razvoj informatičkih veština kod mladih, jer čvrsto veruje da će deca kao što su Leonora i Anđela biti nosioci sveukupnog razvoja našeg društva u budućnosti.

Leonora Ristić i Anđela Ristić bile su deo grupe od 60 dece koje su sredinom godine posetile Kancelariju za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Državni data centar, gde su se upoznali sa programiranjem, informacionom bezbednošću i razvojem aplikacija.

#Ana Brnabić

#Takmičenje

#učenik

'