AKTUELNO

Sud ima široka ovlašćenja kada raspravlja o porodičnim odnosima, a za roditelje je užasan gubitak kada sud donosi odluku o starateljstvu nad decom, rekao je advokat Aleksandar Radivojević, gostujući na TV Pink.

Novinarka i voditejka Ruška Jakić rekla je da nikada u životu nije rekla nijednu ružnu reč protivoca svoje ćerke, iako je bila razvedena.

Foto: TV Pink Printscreen

- Doživela sam da mi moja ćerka pošalje poruku ''Srećna sam zbog toga što si mi ti majka'' - kazala je Jakić.

Kako je ona upozorila, dete će kad-tad da snosi posledice.

- Razvela sam se kad je moje dete imalo dva meseca, a upoznala sam Anu sa svojim ocem kada je imala 15 godina - rekla je Jakić i dodala da je od tad apostala srećna žena i dodala da svako dete traži svog biološkog oca.

Ona je naglasila da je mnogo teže biti mama nego majka, kao i da je mnogo teže biti tata nego otac.

- Svojoj deci budite i mama i tata - zaključila je Jakić.

Aleksandar Radivojević je naveo naveo je kako je za roditelje užasan gubitak kada sud donosi odluku o starateljstvu nad njihovim detetom.

Foto: TV Pink Printscreen

- U situaciji kada roditleji ne mogu da se dogovore onda je sud taj koji će doneti odluku o starateljstvu - rekao je Radivojević i dodao da sud zakosnki u isto vreme može da donese i odluku o privremenoj meri i presudu

Kako je on naveo sud ima jako široka ovlašćenja kada raspravlja o porodičnim odnosima.

seksolog Jovan Marić rekao je da je lakše postati otac nego ostati otac.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pitali su me mnogi kakva je uloga oca, i kakva je uloga majke. Otac je važan zbog identifikacije, ali je i majka važna zato što u budućnosti dođe do nekih partnerskih problema, uvek analiziramo relaciju sa majkom - objasnio je Marić.

#deca

#razvod braka

'