AKTUELNO

Zemljotres jačine 6,4 stepena koji je rano jutros potresao Albaniju osetio se na celoj teritoriji Srbije, a za sada nije registrovana šteta, rečeno je u Republičkom seizmološkom zavodu.

Zamenik direktora Republičkog seizmološkog zavoda Srbije Branko Dragičević rekao je Tanjugu da se zemljotres naročito osetio na teritoriji Kosova i Metohije.

-Zemljotres se osetio u celoj Srbiji, naročito u južnoj srpskoj pokrajini, pa sve do Beograda. Osetili su ga i građani Crne Gore, Italije, Severne Makedonije, Grčke, Bugarske... Računa se da je preko 10 miliona ljudi osetilo to podrhtavanje tla - rekao je Dragičević.

On je naveo da ovakav zemljotres može da dovede do velikih šteta.

-Još je rano predvideti obim šteta i broj nastradalih - rekao je Dragičević.

On je dodao i da se očekuje još seizmičke aktivnosti nakon ovog snažnog zemljotresa. Prvi zemljotres, jačine 6,4 stepena dogodio se oko 4 sata ujutru nedaleko od Drača. U 2.47 sati, na istom mestu registrovan je zemljotres manje jačine sa epicentrom na sedam kilometara severno od Drača.

Jačina tog zemljotresa iznosila je 4,3 stepena na dubini od oko 20 kilometara. U zemljotresu je poginulo tri osobe, a najmanje 150 je povređeno.

#Albanija

#RGZ

'