AKTUELNO

Na večni počinak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, danas će biti ispraćen Mihajlo Sporić. Na komemoraciji u spomen mladom srpskom geniju, u Matematičkoj gimnaziji prisutnima su se obratili njegovi prijatelji i školski drugovi.

- Pokušaću da ne budem patetičan, jer svi znamo koliko to nisi voleo. Međutim nemoguće je da na početku ne kažem da je bila privilegija družuti se sa tobom. Plenio si svojim osmehom, lakoćom i razumevanjem - rekao je drug prerano preminulog Mihajla Sporića na komemoraciji u Matematičkoj gimnaziji.

Kako je on rekao za njega nisu postojale granice:

- Uvek si ulagao celog sebe u sve što te je interesovalo, pa tako i u fiziku.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

To mu se vratilo najvrednijom nagradom - Mihajlo je bio jedan od 6 osoba iz Srbije koje su osvojile zlatnu medalju na Internacionalnom olimpijadi iz fizike rečeno je na komemoraciji.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Mihajlovi školski drugovi znaju koliko je on voleo muziku, a bio je i vrstan pijanista, a kako su sa setom u glasu i suznim očima rekli "Nikada nećemo zaboraviti kako si svirao klasike ili melodije iz serija i filmova koje smo zajedno gledali"

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Njegov drug izveo je na klaviru kompoziciju koju je posvetio upravo njemu - Mihajlu, zlatnom dečaku i geniju koji će celoj Srbiji, ali i svetu ostati u pamćenju kao mladić koji je uvek bio spreman da pomogne i ima razumevanja za svakoga.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Rečima "Ovu numeru posvetio sam Mihajlu" njegov drugar seo je za klavir i počeo da dirkama svira melodiju koja je rasplamsala emocije u prostoriji i navela nas da razmišljamo o tome da je sada naš Mihajlo Sporić na nekom lepšem mestu u društvu svetskih fizičara.

#Mihajlo Sporić

'