AKTUELNO

Iznad većeg dela Srbije danas će biti promenljivo oblačno sa periodima sunčanog vremena i suvo.

Jutarnja temperatura od 6 do 11 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 14 do 18 stepeni, u Timockoj Krajini oko 12. Na istoku, a u petak i jugoistoku biće oblačno, povremeno s kišom. Početkom naredne sedmice umereno i potpuno oblačno, ponegde sa kisom uz slabljenje jugoistočnog vetra. Od srede promenljivo oblačno i suvo.

U Timockoj Krajini biće oblačno, tmurno, hladnije, povremeno sa kišom, a više padavina se očekuje od sredine dana. Vetar će biti slab i umeren, u južnom Banatu povremeno jak, jugoistočni.

Prema prognozi RHMZ, do kraja sedmice u većem delu zemlje biće suvo sa dužim sunčanim intervalima uz ponovno jačanje jugoistočnog vetra koji će u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno imati olujne udare.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, sa periodima sunčanog vremena, malo toplije i suvo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 10 stepeni Celzijusa, najviša dnevna oko 18.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za: 21.11.2019. - ČETVRTAK

Poboljšanje biometeorološke situacije uticaće relativno povoljno na hronično obolele. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim tegobama. Nesanica i nemir su očekivane meteoropatske reakcije. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

#Vremenska prognoza

'