AKTUELNO

Građani Zemuna u okviru projekta "Da se gradi i radi po tvom" izglasali su da žele rekonstrukciju jednog od prilaznog stepeništa do kule Gardoš, ta rekonstrukcija je završena, a novi prilaz do kule obišli su danas ministar finansija Siniša Mali i predsednik opštine Zemun Dejan Matić.

Projekat "Da se gradi i radi po tvom", tokom kojeg su građani Beograda sami predlagali i birali radove na svojim opštinima, započeto je na inicijativu ministra Malog, u vreme kada je bio gradonačelnik Beograda.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"Rekonstruisano stepenište do kule Gardoš urađeno je u okviru projekta koji smo pokrenuli pre nekoliko godina "Da se gradi i radi po tvom", gde smo dali priliku svim građanima u svim opštinama da kandiduju projekte za koje smatraju da su najvažniji u njihovom komšiluku. Jedan od projekata na teritoriji Zemuna bilo je ovo stepenište", rekao je Mali novinarima nakon obilaska završenih radova na kuli Gardoš.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ističe da je taj projekat pravi primer kako Vlada Srbije, lokalne samouprave i građani zajedno menjanju gradove i zemlju na bolje i dodao da će se i ubuduće čuti glas građana prilikom radova.Prema njegovim rečima, za tu rekonstrukciju Grad Beograd i opština Zemun izdvojili su 15 miliona dinara.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Mali je istakao da se Beograd potpuno promenio, a u prilog tome da je postao lepši i atraktivniji govori i podatak da danas ima dva puta više turista nego pre samo nekoliko godina.Najavio je da će sutra pred poslanicima Narodne skupštine predstavljati budžet za 2020. godine, i istakao da je usmeren na podizanje životnog standarda građana Srbije, povećanje plata i penzija, ali i na ubrzanje privrednog rasta naše zemlje."Želimo da naš privredni rast bude i po stopi od četiri, pet, šest odsto godišnje. Što znači i nova radna mesta, nove investicije, novi asfaltirani putevi, novih pristana i nova stepeništa kao ovo što je rekonstruisano", rekao je Mali.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić naveo je da su u vreme kada je ministar Mali bio gradonačelnik Beograda pokrenuti mnogi infrastrukturni projekti na toj opštini, a da je jedan od tih projekata stepenište do kule Gardoš.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"Zemun je jedna od opština koja je podržala inicijativu i ideju ministra Malog da damo mogućnost građanima da izaberu šta je to što žele da urede na teritorij svojih opština. Danas smo obišli jedan od tih projekata, a to je sanacija jednog od prilaznih stepeništa na Gardošu", rekao je Matić.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Navodi da je prva faza radova završena, a da predstoji postavljanje dekorativne rasvete na stepeništu."Sve što smo dogovorili i što dogovaramo sa našim građanima, imamo podršku i volimo da naglasimo tu jedinstvenu politiku Vlade Srbije, Grada Beograda i gradskih opština i to daje rezultete na terenu i sa tim projektima ćemo nastaviti", istakao je Matić.

Pozvao je građane Zemuna da nastave sa davanjem predloga i sugestija u kom smeru žele da se razvija ta opština.

#Siniša Mali

#rekonstruisano stepenište na Gardošu

'