AKTUELNO

Delta Holding 2. decembra počinje izgradnju nove poslovne zgrade, Delta House, budućeg sedišta kompanije. Ova investicija u vrednosti od 40 miliona evra na površini od skoro 23.000 m2 nalaziće se u bloku 19 na Novom Beogradu, između hotela Crowne Plaza i Geneks apartmana.

Ovaj projekat zaposliće 700 ljudi, a po osnovu različitih taksi i dozvola u budžet grada biće uplaćeno oko 2 miliona EUR. Prvih 5 spratova namenjeno je izdavanju, a poslednja 3 rezervisana su za kompanije u okviru Delta Holding grupe. Ova zgrada imaće u prizemlju restoran, teretanu, prostor za odmor i opuštanje zaposlenih, kao i 188 parking mesta. Završetak gradnje i otvaranje zgrade planirani su na proleće 2021. godine. Savremena poslovna zgrada projektovana je u skladu sa LEED standardima, koji garantuju primenu najviših ekološih standarda u domenu gradnje i održavanja.

Foto: Promo

- Nakon što smo ove godine uspešno otvorili dva tržna centra - u Banjaluci i u Varni, nastavljamo ulaganje u oblasti nekretnina. Posebno nam je drago što je ovo gradilište u našoj zemlji i glavnom gradu. Novo sedište naše kompanije biće projekat A klase i poslovni prostor visoke kategorije koji se maksimalno prilagođava zakupcima. Pored nove poslovne zgrade, u planu nam je i izgradnja još tri projekta u Srbiji – Delta Planet Autokomanda, Delta Planet Niš i Delta Centar - izjavila je Zorana Burlić, generalni direktor Delta Real Estate-a.

Kako je potvrdio Živorad Vasić, viši potredsednik Delta Holdinga, završetak radova se očekuje za nekih 12 do 15 meseci. Poslovna zgrada biće sagrađena na mestu sadašnje zgrade "Impuls hol", u blizini hotela "Kraun plaza".

- U vrednost investicije ne računamo zemlju - rekao je Vasić. - Kada smo kupovali to zemljište, za ceo kompleks je dato 150 miliona evra. Izvođač radova će biti "Energoprojekt". Očekujemo da nastavimo i dalje saradnju sa Gradom Beogradom. I da tokom sledeće godine dobijemo građevinske dozvole za izgradnju hotela "Interkontinental" i šoping mola na Autokomandi.

Foto: Promo

ČEKAJU TENDER

Kompanije Delta Holding ne odustaje od preuzimanja "Sava Centra". Kako nam je rekao Vasić, oni će se opet prijaviti na tenderu, kada ga Grad Beograd bude raspisao. Inače, do sada su nadležni u Gradu Beogradu odbijali ponudu Delta Holdinga za preuzimanje najvećeg kongresnog centra kojeg Srbija ima. Nedavno je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, najavio da će uskoro biti raspisan tender za prodaju "Sava centra". A, jedan od uslova biće da se u njega uloži najmanje 40 miliona evra i da ne postoji mogućnost za promenu namene objekta.

#Delta Holding 2

'