AKTUELNO

Prema Odluci o održavanju čistoće od 15. novembra prestaje redovno pranje ulica i prelazi se na zimski režim rada, te će se beogradske ulice prati samo vanredno kada vremenski uslovi to dozvole.

JKP “Gradska čistoća” će u zimskim mesecima ulice prati samo ako je temperatura iznad 4°C, jer na nižim temperaturama počinje da se stvara poledica, što može da bude opasno, kako za pešake, tako i za vozače. Veoma je važno da se ulice peru i u kišnim periodima godine, jer jaka kiša na kolovoze nanosi puno blata, ali i opalog lišća što je neophodno na pravi način ukloniti sa ulica.

Foto: JKP Gradska čistoća

„Redovno pranje ulica ponovo počinje 1. aprila, ali do tad, ekipe “Čistoće” će konstantno pratiti potrebe grada i dokle god vremenski uslovi dozvoljavaju, biće na terenu i obavljati vanredno pranje gde god za time ima potrebe. Takođe, vodiće se računa da se pranje ne obavlja u večernjim satima, jer su u toku noći temperature znatno niže“, objasnio je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“ koji je danas sa predsednikom Nadzornog odbora preduzeća, dr Aleksandrom Lučićem i ostalim članovima odbora, obukao uniformu i izašao na teren kako bi zajedno sa komunalnim radnicima učestvovao u akciji pranja ulica na GO Zemun.

Foto: JKP Gradska čistoća

„Naši zaposleni obavljaju težak i složen posao, a danas sam sa njima na terenu kako bih se uverio u sve probleme na koje nailaze i kako bismo pronašli načine da te probleme i rešimo. Zahvaljujući Gradu Beogradu i uspešnom poslovanju „Čistoće“ do kraja godine pored već postojećih 25, stiže nam i 25 novih cisterni koje će omogućiti da se poveća broj ekipa koje mogu istovremeno da rade u različitim delovima grada. Modernom i novom mehanizacijom olakšaćemo posao našim komunalnim radnicima, a nivo higijene Beograda podići na viši nivo“, zaključio je Popadić.

Foto: JKP Gradska čistoća

Foto: JKP Gradska čistoća

#JKP “Gradska čistoća”

'