AKTUELNO

Beograd je bio domaćin dvodnevog međunarodnog foruma "Svetost Materinstva" koji je okupio oko 500 učesnika iz Srbije, Rusije, Belorusije i Kazahstana.

Dragomir Karić,  poslanik Pokreta snaga Srbije  i predstavnik Karić fondacije, koja je,učestvovala u organizaciji ovog foruma, kaže da bez jake porodice nema jake,države. 

On je ocenio da ima moralno pravo da govori o ovoj temi, budući da i sam ima troje dece, istakavši da je porodica najsigurnije mesto.

- Ovo je bio jedan dobar događaj. Dan pre početka foruma, predsednik Srbije,Aleksandar Vučić je najavio ulaganje oko 300 miliona evra za stimulaciju,rađanja naše budućnosti koja treba da bude projektovana na sledećih 100 godina –,kaže Karić.

Ukazao je da je u Forumu učestvovalo više od 30 zemalja, te da su skup podržali,srpski, ruski i beloruski predsednik.

- Predstavnik Kine je rekao da se ta zemlja sada suočava sa nedostatkom radne,snage jer su imali ograničenje na jedno dete, a došlo je do velikog napretka,industrije i tehnološkog napretka. Sada uvoze radnu snagu ili daju projekte,drugim zemljama – naveo je Karić.

Napomenuo je da se gotovo sve zemlje suočavaju sa belom kugom. 

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Predsednik Fonda Andreja Prvozvanog Vladimir Jakunjin ističe da se i Rusija suočava sa problemom bele kuge poslednjih godina.

- Svedoci smo da se mnogogovori o pravima žena i ravnopravnosti polova, a jedna od uloga žene ključnihje rađanje dece, ali to ne znači da se njihove mogućnosti i karijera stavljajuu drugi plan – rekao je Jakunjin. 

#Dragomir Karić

#Porodica

'