AKTUELNO

Povod za razmatranje ove odluke je otvaranje i poslednje deonice na Istočnom kraku Koridora 10.

Vozačima u Srbiji će se uskoro se tolerisati brzina do 150 kilometara na sat na onim deonicama autoputa gde je sada ograničenje 130 na sat, rekao je direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Kako je Drobnjak potvrdio, on se dogovorio sa MUP-om da do primene ovog pravila dođe uskoro.

- Ostalo je samo da dogovore finiširamo, pa da se na deonicama autoputeva ograničenje brzine poveća na 150 kilometara na čas, te da se tako granica usaglasi sa evropskim standardima - objasnio je Drobnjak.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Povod za razmatranje ove odluke je otvaranje i poslednje deonice na Istočnom kraku Koridora 10.

Što se tiče propratnih sadržaja na istočnom kraku Koridora 10, koji se za saobraćaj otvara u subotu, poput pumpi, hotela i restorana, Drobnjak objašnjava da će građani ipak morati malo da pričekaju.

Kako je pojasnio, nakon otvaranja obavlja se licitacija, nakon koje se daje zemljište u najam, pa tek onda sledi izgradnja sadržaja.

Podsećamo, posle skoro devet godina izgrađen je u potpunosti istočni krak Koridora 10 koji će sutra biti svečano otvoren za saobraćaj u ukupnoj dužini od 86,9 kilometara, a svečanosti će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i premijer Bugarske Bojko Borisov.

#Auto-put

#Zoran Drobnjak

#brzina

'