AKTUELNO

Dosledna primena međunarodnog prava i postignutih sporazuma je nezaobilazni uslov za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, poručio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, koji boravi u zvaničnoj poseti Mađarskoj.

Dvodnevna poseta organizovana je na poziv komandanta Mađarske vojske generala-potpukovnika Ferenca Koroma.

- Dosledna primena međunarodnog prava i postignutih međunarodnih sporazuma predstavlja prioritet i nezaobilazni uslov u naporima na očuvanju mira i stabilnosti u regionu - istakao je general Mojsilović.

Zahvalio je i na profesionalnom angažovanju mađarskih vojnika koji su u sastavu Kfora, kao i konstruktivnoj podršci zajedničkim aktivnostima iz domena odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Uz najviše vojne počasti, generala Mojsilovića je na Trgu heroja u Budimpešti dočekao general Korom, nakon čega je usledila ceremonija polaganja venca i, potom, zvanični razgovori dveju delegacija u Generalštabu Mađarske vojske.

Tokom zvaničnih razgovora bilo je reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu, dosadašnjoj saradnji u oblasti odbrane, kao i o mogućnostima za unapređenje bilateralne saradnje u oblastima od obostranog interesa.

U nastavku posete, načelnik Generalštaba će se sastati sa ministrom odbrane Mađarske dr Tiborom Benkeom i prisustvovati prikazu osposobljenosti rečne ratne flotile i jedinica za razminiranje Mađarske vojske, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

#Mađarska

#Milan Mojsilović

#Vojska Srbije

'