AKTUELNO

Karić fondacija je sa ogranizacijom Foruma "Svetost materinstva" nastavila da podržava i jača ideju očuvanja porodice, zaštite majčinstva, detinjstva i braka u borbi protiv jedne od najvećih pošasti današnjice - bele kuge.

Najveći događaj posvećen porodici i deci Forum "Svetost materinstva", koji organizuje Fondacija "Karić" s najstarijim ruskim Humanitarnim fondom "Sveti Andrej Prvozvani" biće održan u Beogradu sutra i u petak, a svečano otvaranje zakazano je za sutra u 12 sati u Narodnom pozorištu.

Milanka Karić, osnivač Fondacije “Karić”, objasnila je da se ove godine održava sedmi po redu Forum i da je reč o događaju koji je posvećen porodici i očuvanju njenih tradicionalnih vrednosti. Ističe da je njena Fondacija po drugi put organizator Foruma, a da je na prošlogodišnjem Forumu u Minsku doneta odluka da se ovogodišnji održi u Beogradu. 

- To je za nas zaista velika čast i značajan događaj jer i mi, i ruski Humanitarni fond negujemo osnovne vrednosti porodice i propagiramo je kao najsigurnije i najbitnije mesto za svakog čoveka, kao osnovnu ćeliju društva, jer "koliko je jaka porodica, toliko je jaka zemlja" – kaže Milanka Karić. 

Foto: TV Pink Printscreen

Forum se ove godine zove "Svetost materinstva". 

- Šta je lepše od materinstva, majke, deteta i porodice? – zapitala je Karićeva. Gosti Foruma, kako najavljuje, biće mnoge značajne ličnosti iz Srbije, ali i preko 120 ljudi iz Rusije i mnogih drugih zemalja. U petak, kako kaže, u hotelu Moskva biće organizovane panelne sednice, zasedanja, okrugli stolovi, a sve na temu materinstva, očuvanja majke, deteta i porodice. 

Fokus Foruma su mlade generacije i mlade porodice, kojima je neretko potrebna velika podrška, ističe ona. 

- Ovo je vek tehnologija i otuđenja među ljudima. Stoga moramo naći meru između praćenja trendova i očuvanja tradicije. To više nije pitanje finansija, već svesti i životnih stavova, pa zato i utičemo na mlade ljude da budu uspešni, ali i da moraju poštovati osnovne vrednosti – kaže Milanka Karić za Pink. Na ovaj način, kako kaže, radi se i na borbi protiv bele kuge, budući da je problem nataliteta u Srbiji veliki. 

#Milanka Karić

#Novo jutro

#Porodica

'