AKTUELNO

Masne laži Đilasovog Saveza za Srbiju o ministru policije Nebojši Stefanoviču danas je demantovalo ni manje ni više nego Ministarstvo spoljnih poslova Ruske federacije!

Šokirano jeftinim lažiranjem priloga televizije “Raša tudej” kojem su pribegle Đilasove pristalice kako bi lažno optužile Stefanovića da snadbeva oružjem džihadiste, ovo Ministarstvo saopštilo je da su autori lansirali lažni video sa namerom da naruše odnose Beograda i Moske i ujedno podmire lične političke račune sa Stefanovićem!

Opozicija mesecima unazad vodi brutalnu kampanju protiv Stefanovića iznoseći seriju izmišljotina sa kojima pokušava da njegovog oca dovede u vezu sa švercom oružja i optuži Srbiju da naoružava priadnike ISIS-a u Jemenu, a nedavno su otišli I korak dalje lažirajući prilog televizije „Raša tudej“.

 „U srpskim društvenim medijima prikazan je video klip koji je predstavljen kao izveštaj „Raša tudej“, a u kojem su dodati titlovi na srpskom u kojima se optužili su potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića da je prikrio da mu otac učestvuje u švercu oružja direktno militantima ISIS-a. Tehnika izrade ove laži vrlo je primitivna. Fotografija porodice Stefanović umetnuta je na pravi video snimak, koji govori potpuno drugačiju priču i koji ni u jednom momentu ne spominje srpske političare“ navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Rusi takođe navode da je i vreme lansiranja ovog lažnog priloga vrlo indikativno: prikazano je odmah nakon posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu i pre puta njegove srpske kolege Ane Brnabić u Moskvu.

„Inicijatori ovog lažnog videa očigledno su želeli da naruše atmosferu dijaloga između ruskih i srpskih lidera i podrivaju zbližavanje Beograda i Moskve. Oni su takođe pokušali da podmire lične račune sa porodicom Stefanović i destabilizuju domaću političku situaciju u Srbiji“ navodi se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje i da su uvereni da onaj ko je naručio ovo lažiranje nije uspeo da ostvari svoje ciljeve, jer će progresivni razvoj višestruke bilateralne saradnje Rusije i Srbije biti nastavljen.

Da se podsetimo, pristalice Savez na društvene mreže su lansirale snimak priloga „Raša Tudej“ u koji su ni manje ni više nego montirale fotografije ministra Stefanovića i njegovog oca i poruke „Otac i sin naoružavaju džihadiste“. Na sve to, pristalice SzS su dodale i prevod na srpski po kojem ispada da ova ruska državna televizija optužuje Srbiju da naoružava teroriste i poručuje vlasti u Srbiji da neće dugo opstati uz „ne dozvolimo im da uteknu iz zemlje“. O koliko skandaloznom postupku opozicije se zapravo radi, jasno je prostim pregledom snimaka same „Raša tudej“ na jutjubu gde se u pravom prilogu vidi da ova televizija ne samo da ni u slovu ne spominje Nebojšu Stefanovića, već ni na koji način ne optužuje Srbiju za snadbevanje terorista u Jemenu.

#Dragan Đilas

#Nebojša Stefanović

'