AKTUELNO

Više neće biti onih crvenih linija preko teritorije Republike Srbije pošto je Korirod 10 u potpunosti završen, a sa njegovim završetkomSrbija staje rame uz rame sa svim infrastrukturno opermljenim zemljama Evrope.

Aleksandar Senić, direktor Sektora za izgradnju u "Koridorima Srbije" rekao je za Pink da će Srbija završetkom Koridora 10 stati rame uz rame sa svim infrastrukturno opermljenim zemljama.

- Kada gledate kartu Evrope i kartu panevropskih koridora, više neće biti onih crvenih linija preko teritorije Republike Srbije, već će Korirod 10 biti u potpunosti završen. Ove godine smo pusitli i autoput kroz Grdeličku klisuru, Sada puštamo i istočni krak Koridora 10 – rekao je Senić i dodao da time Srbija završava sve radove na izgradnji ovog puta.

Kako je on rekao nakomplikovnajia je bila deonica od Bancareva do Crvene reke, jer je tamo bilo 27 kosina, od kojih je čak 26 kosina moralo da nide reprojektoivano. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi devetog novembra puštamo poslednju deonicu Koridora 10, deonicu od 22 kilometra, a ukupna dužina istočnog kraka iznosi 87 kilometara, od Niša do Dimitrovgrada. Ima ukupno pet petlji i pet tunela – zaključio je Senić i dodao da su Koridori srbije ispunili svoje obećanje i da je Koridor 10 gotov.

Prema njegovim rečima tokom izgradnje istočnog kraka koridora utrošeno je na hiljade kubika betona, 780.000 tona asfalta, a ukupna cena celog istočnog kraka je 476 miliona evra.

- Mogu i sa sigurnošću da kažem da je ovo jedan od najsigurijih autoputeva u Evropi – ukazao je Senić

#Koridor 10

'