AKTUELNO

Od ukupnog broja turista, 1,43 miliona su bili domaći, što je porast od šest odsto u poređenju sa istim lanjskim periodom.

U Srbiji je za devet meseci 2019. godine boravilo ukupno 2,83 miliona turista, što je za šest odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS) pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.

Od ukupnog broja turista, 1,43 miliona su bili domaći, što je porast od šest odsto u poređenju sa istim lanjskim periodom, dok je gostiju iz inostranstva bilo 1,40 miliona, ili za šest odsto više nego za devet meseci prošle godine.

Takođe, u periodu januar-septembar ostvareno je šest odsto više noćenja, odnosno ukupno 7,89 miliona, od čega su domaći turisti ostvarili 4,86 miliona noćenja, a inostrani 3,03 miliona.

Domaći turisti najviše su boravili u Vrnjačkoj Banji, a slede Zlatibor, Sokobanja, Kopaonik, Beograd, Tara, dok su inostrani gosti najviše boravili u Beogradu, Novom Sadu, na Zlatiboru, u Vrnjačkoj banji i na Kopaoniku.

Od stranih zemalja, najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz BiH, zatim turisti iz Kine, Crne Gore, Turske, Rusije itd.

#Srbija

#Turizam

'