AKTUELNO

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, izjavio je danas da je zbog nepristupačnog terena i vetra koji menja pravac gašenje požara na Staroj planini otežano, zbog čega je ruskom Ministarstvu za vanredne situacije upućena molba za angažovanje aviona "Iljušin 76".

- Očekujem da u narednih par dana letelica bude ovde i to bi,značajno rasteretilo rad ljudi na terenu, s obzirom na to da je reč o avionu,koji nosi 42 tone vode i može da dejstvuje na najnepristupačnijim delovima,Stare planine - rekao je Marić.

On je ukazao da je situacija na Staroj planini danas nešto,povoljnija imajući u vidu da vetar duva u pravcu Bugarske i da će se, nakon što,helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova obavi izviđanje, odlučiti da li je,moguće požar gasiti iz vazduha.

- Na gašenju požara angažovano je više od 200 ljudi.,Očekuju se naleti helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova radi izviđanja,,a pošto su uslovi danas povoljniji očekujem da će se i na Staroj planini požar,gasiti iz vazduha - naveo je Marić.

Dodao je da svi angažovani daju sve od sebe da se požar,stavi pod kontrolu.

Govoreći o situaciji u Pčinjskom okrugu, Marić je naveo da,su na toj teritoriji aktivna četiri požara, da nisu ugrožena naseljena mesta i,da nema opasnosti po živote ljudi.

- Na gašenju požara u Pčinjskom okrugu angažovana su tri,helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova - rekao je Marić i dodao da je,situacija danas znatno bolja.

#Predrag Marić

'