AKTUELNO

Devojka se trenutno nalazi u svesnom stanju.

Prema rečima portparola Hitne pomoći Nade Macure, lekarske ekipe su tokom noći intervenisale 124 puta, od čega 16 puta na javnom mestu. Dogodila su se četiri udesa, u kojima je povređeno pet osoba.

U 20:27 na Surčinskom putu, na okretnici autobusa na Ledinama, povređena je devojka pešak (17), nakon čega nije bila u stanju da rekonstruiše događaj i, sa sumnjom na potres mozga, prebačena je u Urgentni centar.

U 21:11 časova došlo je do saobraćajne nezgode na uglu Timočke i Ulice Save Tekelije, pri čemu je povređen mladić (22) i potom prevezen u Urgentni centar.

U 20:34 u Ulici Dragoslava Srejovića došlo je do udesa u kojem su povređena dva muškarca (14, 45). ni su prevezeni u Urgentni centar.

U 22:07 sati na uglu Gučevske i Maleške ulice povređena je 50-godišnja muška osoba i, takođe, prebačena u Urgentni centar.

Tokom jučerašnjeg dana zabeleženo je 138 intervencija od kojih 39 na javnom mestu, uključujući jedan pad sa visine i požar u kojem nije bilo povređenih.

Za pomoć lekara najviše su se javljali astmatičari.

Savet lekara:

Kako savetuje dr Nada Macura, iz kuće ne treba izlaziti pre 11 časova, kako bi se sačekalo da temperature porastu i da se magla podigne. Doktorka preporučuje šetnju i rekreaciju, kao i adekvatno oblačenje.

- Unositi što više vitamina, proveravati pritisak, uzimati redovne terapije i piti što više čajeva i toplih napitaka – preporučuje Macura, dodajući da je važno i redovno provetravati prostorije, kako bi se smanjila mogućnost širenja respiratornih infekcija.

I. P.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

#Sudar

'