AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić predvodi delegaciju Beograda koja je danas doputovala u Luksemburg u dvodnevnu posetu Evropskoj investicionoj banci (EIB).

U delegaciji Beograda su Aleksandar Marković, pomoćnik gradonačelnika, Marko Stojčić, glavni urbanista Grada Beograda, Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, Aleksandar Jovičić, predsednik Opštine Palilula, Jovica Vasiljević, sekretar za javni prevoz, Aleksandar Kemiveš, savetnik za ekonomski razvoj i Verica Noveski, savetnik za pravna pitanja.

Foto: Beograd.rs

Tokom dvodnevne posete EIB-u Goran Vesić će sutra potpisati Ugovor o finansiranju izgradnje kanalizacije na levoj obali Dunava u opštini Palilula.

Foto: Beograd.rs

Potpisivanje ovog Ugovora je poslednji preduslov da Grad Beograd raspiše tender za projektovanje i izgradnju kanalizacije i prečistača za preradu otpadnih voda na levoj obali Dunava.

Vesić će razgovarati sa predstavnicima EIB-a o saradnji sa Gradom Beogradom u oblasti vodosnabdevanja, tretmana otpadnih voda, energetske efikasnosti, urbanog razvoja i urbane mobilnosti.

Foto: Beograd.rs

Delegacija Grada Beograda sastaće se sa Seržom Vilmesom, zamenikom gradonačelnice Luksemburga i ambasadorom Ž. Santerom, predsedavajućim Međunarodne alijanse za sećanje na holokaust.

#Goran Vesić

'