AKTUELNO

Filipu Ivanoviću je dijagnostifikovan Hihg grade maligni vretenastoćelijski tumor - tip monofazni sinovijalni sarkom, krajem aprila 2019. godine.

Prvi znaci bolesti ispoljili su se krajem aprila 2019. godine, kada su roditelji primetili izraslinu u levoj pazušnoj jami.

Dan nakon toga, iz bolnice u Smederevu prebačen je na lečenje u Tiršovu bolnicu. Nakon dve nedelje ležanja nije ustanovljena dijagnoza i roditelji na svoj zahtev prelaze na Institut za majku i dete.

Odmah je odrađena biopsija i utvrđeno je da Filip boluje od Sinovijalnog sarkoma mekog tkiva. Odmah je započeta primena hemioterapija, ali nakon četiri ciklusa terapija tumor se vrlo malo smanjio. Predlog hirurga bila je amputacija ruke.

Foto: TvPink Printscreen

Kako je za Pink rekao njegov otac Ivan Ivanović, Filip je prošao četiri ciklusa hemoterapije.

-Posle su nas poslali u Frankfurt, pošto ovde terapije nisu delovale, i sad je primio dva ciklusa hemoembolizacije. Posle prve terapije, tumor mu se smanjio na 7 puta 5, mi smo odradili drugu i sada kada se vratimo, videćemo koliko se smanjio – ističu otac.

Kada se tumor smanji, moguće je odraditi operaciju, a kako Filipova majka, Jelena kaže, predložena je operacija u Majnhajmu i tražili su akontaciju od 100.000 evra.

-Mi smo krenuli sa prikupljanjem novca i trenutno smo na pola – ističe ona, a otac dodaje, da terapije koje Filip trenutno prima, obezbeđene su iz budžeta Republike Srbije u iznosu od 15.600 evra.

Filip je u dobrom opštem stanju, nema jake bolove u stanju i krva slika mu je dobra, a operacija je moguća tek kada se tumor smanji na dva centimetra.

#Pomoć

'