AKTUELNO

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac sa saradnicima i predstavnicima Državnog veća tužilaca boravi u službenoj poseti pravosudnim i tužilačkim organima Francuske, na poziv francuskog Ministarstva pravde.

Republički javni tužilac se tokom posete sastala sa Generalnim tužiocem i predstavnicima Direkcije za pravosuđe, Nacionalne pravosudne škole i Visokog pravosudog saveta Republike Francuske, saopšteno je iz njenog kabineta.

Tokom sastanka sa Generalnim tužiocem Francuske Fransoa Molanem, on je istakao odličnu saradnju između naša dva tužilaštva, koja je do sada, kako je rekao, dala izuzetne rezultate u konkretnim krivičnim predmetima.

Izrazio je zadovoljstvo što su Republički javni tužilac Srbije i rukovodilac Odeljenja za međunarodnu saradnju Republičkog javnog tužilaštva nedavno dobile odlikovanja francuskog Predsednika za unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje između pravosudnih organa naše dve prijateljske zemlje.

Dolovac se zahvalila na podršci i istakla značaj bliske međunarodne saradnje za uspešnu borbu protiv kriminala.

Ona je uverena da će Republičko javno tužilaštvo naše zemlje nastaviti da bude pouzdan partner u borbi protiv svih vrsta kriminala, a posebno onih najtežih oblika koji zajednički pogađaju Republiku Srbiju i Francusku.

#Zagorla Dolovac

'