AKTUELNO

Iako nas je hladnoća tokom proteklih dana navela da pomislimo da je jesen stigla i da je kraj toplom vremenu, prognoza za naredne dane ipak će nas vratiti u toplije predele: od petka nas očekuju temperature čak do 26 stepeni.

Danas će temperatura biti do 15 stepeni, i biće umereno do znatno oblačno i relativno hladno, sa temperaturama od 9 do 15 stepeni Celzijusa.

Sutra nas čeka još hladnije vreme, noć sa mrazem,vrlo hladno jutro i temperatura oko -2 stepena Celzijusa, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i sveže, sa temperatura do 16 stepeni Celzijusa.

Foto: RHMZ

Međutim, već u sredu sledi osetno povećanje temperature.

- Već u sredu posle hladnog jutra dan topliji uz maksimume i do 23 stepena Celzijusa ponegde. Međutim jedan od retkih frontova koji će u narednom periodu preći Alpe će u sredu posle podne na zapadu i jugozapadu, a u noći ka četvrtku i nad ostalim predelima usloviti prolazno pogoršanje uz kišu i zahlađenje, tako da će četvrtak ponovo biti svežiji uz prolazno pojačan severozapadni vetar i maksimum od 9 do 14 stepeni Celzijusa - navodi Marko Čubrilo, profesor geografije i zaljubljenik u meteorologiju.

Međutim, u sredu se na jugoistoku zemlje očekuje čak do 27 stepeni.

- Sreda će početi svežim i prohladnim jutrom, ali se tokom dana očekuje toplije vreme sa maksimalnim temperaturama od 20 do 25 stepeni, na jugoistoku zemlje i do 27 - naveo je meteorolog Đorđe Đurić.

Foto: RHMZ

Prema njegovim prognozama, od petka, pa prema trenutno dostupnom prognostičkom materijalu sve do 18.10. ili duže nad nama će dominirati anticiklon donoseći suvo, toplo i stabilno vreme. Jutra sveža uz maglu ali bez mraza, dani sunčani uz maksimume od 19 do 26 stepeni Celzijusa, najčešće negde oko 24.

- Ako se nešto naglo ne izmeni, a moje je mišljenje da neće, pred nama je pravo Miholjska leto, koje počinje od 11.10. - zaključuje on.

#Vremenska prognoza

'