AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Vučić je istakao da su se naši odbojkaši borili kao lavovi i da je izuzetno bilo to gledati.

- Veliko hvala našim odbojkaškim šampionima. Svi građani Srbjie su ponosni na vaše medalje. Cela Evropa zna da smo odbojkaška sila broj jedan - rekao je srpski predsednik.

Prema njegovim rečima, država može da uradi dve stvari, da krene sa izgradnjom kompleksa, a druga stvar je, vi znate da mi naše obaveze ispunjavamno, u naredna dva dana ono što ste zaslužili i zaradili biće na računu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Toliko smo bili srećni i ponosni, ponosni što vas imamo. Hvala što ste obradovali naš narod i naše ljude svuda gde žive. Hvala i vama i odbojkašicama - kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da će država uraditi sve ono što nije uradila decenijama.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ali ću da vas zamolim da vam ne ponestaje motiva. Molim vas da se izborite za Olimpijadu i da sa devojkama donesete dve medalje. Molim vas da još malo truda iz sebe iznesete. Još malo besa i energije, a ljubavi prema zemlji vam nikada nije nedostajalo - kazao je Vučić.

Čestitajući odbojkašima, Vučić je rekao i da će im nešto nasamo reći.

- Hvala vam ljudi na svemu, mnogo uspeha vam želim u sportu. Čestitam još jedanput. Da ste živi i zdravi, cela Srbija se ponosi vama -naveo je Vučić.

Vučiću je kapiten reprezentacije Nemanja Petrić uručio dres sa potpisima svih članova reprezentacije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Imati priliku da nekoga usrećite i učinite ponosnim je jaka emocija i hvala na podršci koju ste nam ukazali – rekao je Petrić.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije je predsedniku Srbije uručio loptu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Trudili smo se da budemo najbolji, trudili se da osvetlamo obraz naše zemlje. Mislim da potencijala ima puno, ali ovo danas je nešto specijalno. Hvala im što su mi dozvolili da to osetim – rekao je Slobodan Kovač.

#Aleksandar Vučić

'