AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas predsednika županije Timiš Kalina Dobru, sa kojim je razgovarao o realizaciji IPA projekta "Revitalizacija navigacione infrastrukture kanala Begej"

Većina ugovorenih aktivnosti ovog projekta su završene dok su ostale u fazi realizacije, saopštila je Pokrajinska vlada.

Projekat ulazi u intenzivniju fazu radova, ovo je veoma složen proces koji ćemo realizovati u ugovrenom roku.

Cilj nam je da Begej ponovo bude plovan, da unapredimo infrastrukturu i da povežemo naše institucije i građane, istaknuto je na sastanku.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

-Imamo veoma česte sastanke sa Županijom Timiš, uradili smo puno poslova zajedno. Naša saradnja je veoma dobra, prijateljska, i sa konkretnim rezultatima. Namera nam je da podstičemo povezivanje privrednika i privrednih komora - kazao je predsednik Mirović.

- Cilj nam je da iskoristimo naše prijateljstvo, partnerstvo i unapredimo saradnju. Plovni kanal Begej za nas je veoma važan, i priortet nam je povezivanje Temišvara sa Dunavom -istakao je predsednik Dobra.

Na sastanku je dogovoreno i da se rekonstruišu i modernizuju Srpska teoretska gimnazija "Dositej Obradović" u Temišvaru i jedna od rumunskih škola u AP Vojvodini.

#Igor Mirović

'