AKTUELNO

Njegova borba je trajala šest godina.

Vuk Erceg (16) izgubio je u ponedeljak šestogodišnju borbu za život iako su ga nedavno lekari u Moskvi operisali pokušavajući da mu uklone infekciju mozga sa kojom se borio nekoliko godina. Upravo u tu operaciju svi su verovali i nadali se da će posle nje Vuk konačno izaći iz kome duge čitavih šest godina.

Vuk je posle šest godina provedenih u prostorijama dečje klinike u Tiršovoj krajem avgusta prebačen u moskovski institut "Sklifasovski", gde su lekari imali nameru da ga operišu i uklone infekciju mozga ne bi li Vuk mogao da nastavi borbu za buđenje iz kome.

Iako ni tada nije bilo izvesno da hirurški zahvati mogu da povrate dečaka iz komatoznog stanja, ruski lekari su nastojali da otklone opasnost od širenja infekcije i stabilizuju njegovo zdravstveno stanje.

U ovu operaciju su i doktori, ali i Vukova majka Irena Petrović polagali mnogo nade. Irena je pre nešto više od mesec dana reklakako su lekari optimistični, te se nadaju da će oba problema sa kojima se bori ovaj dečak biti rešena

- Jedan od Vukovih lekara mi je ispričao slučaj čoveka koji je posle pet pet godina izašao iz kome i da je njegovo stanje sad mnogo bolje, da živi normalno. Nadam se da će i moj Vuk tako, jer je on veliki borac. Uvek ima svetla na kraju tunela, pa tako i za nas - rekla je Irena.

Vukova majka je čvrsto verovala u izlečenje svog sina posebno tada kada se nalazio u gradu gde je rođen.

- Vuk je rođen u Moskvi i tamo je živeo sedam godina, te se on sada vratio u svoj rodni grad i nadam se da će ovde i ozdraviti - rekla je ona.

Odrastao spavajući

Vuk je kao desetogodišnji dečak propao kroz oštećenu zaštitnu ogradu na Tašmajdanu bežeći od pčele, nakon čega je pao sa litice visoke oko 15 metara i dobio ugnječenje velikog i malog mozga. Pored teških povreda koje je zadobio nakon pada, njegovo stanje se zakomplikovalo infekcijom mozga i usne duplje i komom u kojoj se Vuk nalazio punih šest godina.

Vuk koji je u komi maltene odrastao nakon pada počeo je da spava dubokim snom u sobi poluintezivne nege Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj koju su njegovi roditelji oblepili brojnim motivacionim porukama i njegovim fotografijama.

Suđenje u slučaju Vukove nezgode

Vukova majka Irena Petrović pre nekoliko nedelja rekla je  da za slučaj njenog sina nije kriva samo pčela od koje je Vuk bežeći pao, ni litica koja je bila strma, već krivi i tadašnje gradske vlasti protiv kojih je podnela krivičnu prijavu. Tada je na čelu grada bio Dragan Đilas, koji je funkciju gradonačelnika obavljao od 19.8.2008. – 24.9.2013.godine.  Kako je navela, između svake šipke na toj kobnoj ogradi razmak je bio 14 centimetara, a Vuk je pao na mestu gde su nedostajale dve, te je praznina bila široka skoro 30 centimetara.

- Za ovaj propust gradske vlasti još niko nije odgovarao iako su medicinski veštaci ustanovili da moje dete ima stopostotan invaliditet - rekla je ona u ranijem razgovoru.

Kako je tada ispričala, postiji spor i sa doktrokom neurohirurgom.

- Zbog propusta doktorke neurohirurga, nije na vreme uočen epiduralni hematom, te se mom sinu, ne zbog urođene patologije, već ljudskih faktora i greške, prekinulo normalno detinjstvo. Još se pitam zbog čega ovaj spor još nije rešen - rekla je Irena nedavno.

#Nesreća

'