AKTUELNO

Posle objavljivanja komentara sa Fejsbuka gde je Snežane V. objavila post u kojem tvrdi da ju je Dragan Mitić, zvani Talamba, predsednik Skupštine Paraćina, ucenjivao, tražeći od nje da stupe u intimne odnose, isplivao je i post njene majke Snežane koja je rekla da ono što je doživela njena ćerka ne bi poželela nikom da se dogodi.

Gordana S. iz Paraćina potrvrdila je navode Snežane.

- Baš tako je, ono što je doživela moja ćerka Snežana ne bi želela da se nikom dogodi, sve je zataškano, jel ima moćnici u gradu kome se pomaže da se zataška sve i prećuti - napisala je ova žena.

Foto: Printscreen

Podsećamo, da su mediji objavili komentare sa društvenih mreža da Mitić, navodno, i zapošljava žene na određeno vreme – kako bi zaposlene produžetak ugovora mogle da „kupe“ intimnim odnosima.

O Draganu Mitiću zvanom Talamba, predsedniku opštinskog parlamenta u Paraćinu već godinama se priča kako na najgori mogući način zloupotrebljava poziciju i moć koju ima na lokalnom novou. Jedan od prvih medija koji je obelodanio ovu aferu jeste portal „Embargo“, izveštavajući o tome još početkom prošle godine. Kako je tada naveo ovaj portal, politička opcija na čijem čelu je upravo Talamba rukovodi ustanovama, pojedinim školama, u kojima su uglavnom zaposlene žene, pogotovo mlađe, i to na određeno vreme.

Izvori kažu da su brojni svedoci koji mogu posvedočiti da postoje žene koje su doživljavale neprijatna iskustva, a upravo o tome povela se i diskusija na Fejsbuku i to još 2016. godine, na dan parlamentarnih izbora, 24. aprila.

Tada su stanovnice Paraćina, ispod jednog posta na ovoj društvenoj mreži, izrazile nadu da će im taj dan doneti promenu i da će Mitić napokon napustiti fotelju. One su se oglasile reagujući na neprijatno iskustvo koje je doživela Snežana V, vaspitačica u Paraćinu, a kojem je kumovao upravo Talamba.

Iz njenog posta saznajemo da je bila ucenjivana za radno mesto, da joj je za uzvrat traženo da stupi u seksualne odnose sa Talambom i da je diskriminisana. Kako je dodala, sve gadosti su uspešno zataškavane.

Foto: Printscreen

'