AKTUELNO

Zbog manifestacija "Pešacka subota" i "Dan bez automobila" od sinoć od 20 sati pa do ponedeljka u četiri u Beogradu će za saobraćaj biti zatvorene centralne gradske ulice, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana do Slavije.

Kako je saopšteno iz gradskog Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, navedena deonica biće zatvorena, dok će raskrsnice Kralja Milana - Kneza Miloša, Kralja Milana - Resavska, Kralja Milana - Svetozara Markovića i Kralja Milana - Kralja Milutina biti otvorene za saobraćaj.

Zbog održavanja manifestacija "Pešačka subota" i "Dan bez automobila" u nedelju, 22. septembra, kao i zbog nastavka radova na Trgu Republike, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz tako da će u subotu i nedelju trolejbuske linije 21, 22 i 29, kao i autobuska linija 31, saobraćati na skraćenoj trasi do Trga Slavija i nosiće oznake 21L, 22L, 29L i 31L.

Privremena autobuska linija 22A se ukida, a autobuske linije 24, 26, 37 i 44 će u smeru prema Dorćolu saobraćati preka Trga Nikole Pašića, ulicama Dečanska, Braće Jugović, Francuska i dalje redovno i koristiti stajalište "Dom omladine".

U smeru prema gradu, te linije će saobraćati ulicama Francuska, kroz terminus "Trg republike", Braće Jugović, Dečanska, Trg Nikole Pašića i dalje redovno i koristiti stajalište "Trg Republike" koje u redovnom režimu koriste linije 43 i 96. Autobuske linije 43 i 96 će do terminusa Trg Republike saobraćati ulicama Bulevar despota Stefana, Braće Jugović, Francuska, terminus "Trg Republike".

Autobuska linija 27 će do terminusa "Trg Republike" saobraćati ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanska, Braće Jugović, Francuska, terminus "Trg Republike". Manifestacije "Pešacka subota" i "Dan bez automobila", održavaju se danas, odnosno u nedelju povodom Evropske nedelje mobilnosti 2019, u kojoj učestvuje i grad Beograd, a koja se tradicionalno obeležava od 16. do 22. septembra.

U okviru Evropske nedelje mobilnosti organizuju se raznovrsne manifestacije, kojima se promovišu pešačenje i biciklizam, a radi očuvanja životne sredine i smanjenja upotrebe neobnovljivih izvora energije. Ovogodišnja tema Evropske nedelje mobilnosti je "Bezbedno pešačenje i vožnja bicikla" sa sloganom "Pešačite sa nama!"

Na Lezbosu kapaciteti smeštaja za migrante premašeni za 400% ATINA, 21. septembra (Tanjug) - Vlasti grčkog ostrva Lezbos saopštile su da više nisu u mogućnosti da obezbede smeštaj za nove migrante koji dolaze na ostrvo, s obzirom da u kampu za migrante u ovom trenutku boravi četiri puta više osoba nego što je predviđeno.

Dvojica zvaničnika Lezbosa rekla su Asošiejted presu da se u kampu Morija trenutno nalazi 12.000 osoba i da nema mogućnosti da se u njemu smesti još migranata.

Zvaničnici su dodali da novopridošli migranti na Lezbosu spavaju na otvorenom ili u šatorima izvan kampa, koji je inače predviđen za 3.000 osoba. Vlasti Lezbosa su saopštile da je u čamcima iz pravca Turske u petak na ostrvo došlo još najmanje 410 migranata.

#Saobraćaj

'