AKTUELNO

Danas se završava rekonstrukcija Ulice 27. marta i ona će biti otvorena za saobraćaj u ponedeljak, 16. septembra, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Sekretarijat za investicije Skupštine grada Beograda završava danas rekonstrukciju Ulice 27. marta od Starine Novaka do Takovske i ona će biti otvorena za saobraćaj od ponedeljka, 16. septembra - rekao je Vesić za Novo jutro TV Pink.

On je precizirao da je, uz potpunu zamenu kolovoza, zamenjena kompletna instalacija, vodovodna i kanalizaciona, urađeni novi trotoari, parking mesta, zatim podloga ispod šina, kao i nove šine, te je sada tamo podloga koja prijanja, pa se više neće osećati vibracije.

Vesić je istakao da će Ulica kraljice Marije, od Ruzveltove do Starine Novaka, biti puštena u saobraćaj prvih dana oktobra, te dodao da je u tom poslu bilo problema, jer instalacije nisu bile upisane kako treba.

- To se dešava kada se radi u gradu, ali posao mora da se uradi kako treba - podvukao je Vesić.

Takođe je najavio da će raskrsnica Takovske ulice sa ulicama 27. marta i Džordža Vašingtona biti puštena 19. septembra. Vesić je zahvalio izvođačima na vrednom radu, kao i građanima koji su imali strpljenja.

- Svi koji žive u ulicama 27. marta i Kraljice Marije veoma dobro znaju na šta su ličile njihove ulice koje decenijama niko nije sređivao, do pre samo par meseci. Izgled tih ulica je bio sramota za grad. Sada su ulice rekonstruisane i sada izgledaju kako treba da budu uređeni bulevari u jednoj evropskoj prestonici - poručio je Vesić.

Foto: TvPink Printscreen

Govoreći o obnovi kolovoza oko Trg Republike, Vesić je rekao da je juče počela popravka, te ponovio da je "skandalozno" kako je izvođaču palo na pamet da napravi ulicu koju ne mogu da koriste biciklisti i motociklisti, već samo automobili, budući da se, u današnje vreme, mora voditi računa o svim vidovima saobraćaja.

- Mi smo grad koji se zalaže za razvoj biciklizma. Neverovatno je da se u centru ne napravi ulica lica gde biciklisti ne mogu da prođu - rekao je Vesić.

Ponovio je i da će izvođač obnovu kocki na kolovozu uraditi o svom trošku i dodao da tu neće biti nikakvog popusta.

- Dao sam rok od 35-40 dana. Počeli su da rade i za njihovo dobro je da taj rok ne prekrše - naglasio je Vesić.

#Goran Vesić

'