AKTUELNO

U popodnevnim časovima pazite na gužve i poštujte saobraćajne propise.

Saobraćaj, koji je trenutno slabijeg intenziteta, sigurno će se pojačati u popodnevnim i prvim večernjim satima kada se zbog završetka vikenda, uobičajeno formiraju kolone na prilaznim putevima većih gradova, a posebno ka Beogradu. U tom periodu treba računati i na nešto duže vreme zadržavanja na naplatnim rampama, prvenstveno na Bubanj Potoku i kod Siriga na kojima se trenutno prolazi bez zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

DEONICE NA KOJIMA SU RADOVI

Produžavaju se radovi do 17. februara zbog kojih će biti izmenjen saobraćaj na putu IB reda broj 26 na novom Obrenovačkom putu, petlja Ostružnica, zbog radova na iskopu zemljanog materijala i izradi šipova na stubnim mestima. Za vreme izvođenja radova doći će do suženja kolovoza na jednu traku po smeru, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom. Od 06. februara zbog radova na urgentnom održavanju i otklanjanju oštećenja na kolovozu, došlo je do izmene u saobraćaju na delu državnog puta IB reda broj 27, deonica Krst - Zavlaka. U vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Na Starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko reke Save, u toku je obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na izradi rasponske kontrukcije između stubova. Radovi će se izvoditi svakog dana do 15. marta ukoliko vremenski uslovi dozvole. Alternativi pravac je "Novi Obrenovački put", odnosno državni put I B reda broj 26.

U jutarnjim i večernjim satima duž rečnih tokova, po kotlinama i preko prevoja saobraćaj otežavaju niska oblačnost i magla koja smanjuje vidljivost, koja je ovog jutra najviše zastupljena na području Zlatibora.

U košavskom području moguć je povremeno jak vetar. Zato, treba smanjiti brzinu i izbegavati nagle promene pravca, posebno preko mostova i na nadvožnjacima. Prema rečima meteorologa, vozače danas očekuje više sunčanih intervala i povoljnije vremenske prilike koje u velikoj meri doprinose nesmetanom odvijanju saobraćaja, uz podsećanje za sporijom vožnjom na deonicama gde ima radova i gde su prisutni putari.

Vozačima se savetuje da nailaskom na radove prilagode vožnju prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

S.A.

#AMSS

#Put

#Saobraćaj

'