AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da od danas u najužem centru Beograda, na obodu pešačke zone, radi sistem potapajućih stubića kakav postoji u Berlinu i drugim nemačkim gradovima.

- Postavili smo 15 potapajućih stubića na sedam lokacija na obodima pešačke zone. Svaka lokacija opremljena je kamerama i interfonom. Sistem upravljanja je putem TAG-sistema - rekao je Vesić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Foto: Beograd.rs

On je objasnio da vozilo koje ima rešenje Sekretarijata za saobraćaj Skupštine grada Beograda zavisno od režima ulaska koji mu je dodeljen (6-9 sati za dostavna vozila, 0-24 za stanare u pešačkoj zoni, 0-8 časova za posebna vozila) mogu da ulaze automatski tako što kamera “očitava” tablicu samo na jednoj ili više lokacija, zavisno od rešenja Sekretarijata.

Foto: Beograd.rs

- Svi ulazi se nadgledaju putem kamera od 0-24 sata iz monitoring-sobe u garaži Obilićev venac kao i iz Kontrolno-operativnog centra u Masarikovoj ulici - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

On je objasnio da stanovnici pešačke zone mogu od 0-24 sata da se informišu o načinima korišćenja potapajućih stubića na telefon 2639-575.

#Goran Vesić

'