AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će deo mašina u ulicama Kraljice Marije, 27. marta i Džordža Vašingtona, i posle 1. septembra ostati, a da će građani moći bez zastoja da prolaze od Starine Novaka do Stanoja Glavaša i tri pomenute raskrsnice.

- Do sredine septembra treba da završimo deonicu od Stanoja Glavaša do Takovske. Ono što je bio problem za potez od Ruzveltove do Starine Novaka jesu cevi koje nisu bile povezane, pa je to usporilo radove. Očekuje se da taj potez bude gotov do početka oktobra a Dušanova i Džordža Vašingtona do kraja godine - rekao je Vesić za Večernje novosti.

Prema njegovim rečima, na Topličinom vencu biće postavljeno 17 potapajućih stubića koji će regulisati ulazak vozila u zonu za pešake.

- Moći će da ulaze samo vozila do 3,5 tona, a jedini izuzetak su vatrogasna kola. Ipak, sledeće godine, Grad će vatrogascima pokloniti vozilo do 3,5 tona baš namenjeno za pešačku zonu. "Vrabac servis", koji startuje 31. avgusta, biće besplatan, a od četiri vozila jedno će biti prilagođeno osobama sa invaliditetom - rekao je Vesić.

Kako je istakao zatvara se deo najvećih gradilišta, a otvaraju se gradilišta na Bulevaru patrijarha Pavla, kao i na Savskom trgu.

- Radimo na projektovanju od Košutnjaka do Mosta na Adi, u pregovorima smo sa "Železnicom" da preuzmemo njihov koridor koji se više ne koristi, pa ćemo imati vezu od Košutnjaka do Mosta na Adi. Konačno će sugrađani moći od Mosta na Adi da siđu i stignu do Vidikovca, a do sada je taj bulevar bio veoma zagušen - rekao je Vesić.

Govoreći o savskom mostu on je rekao da će on biti izmešten na proleće, odnosno da će se novi projektovati tako da se smanji trajanje izmeštanja, pa će se raditi iz delova.

- Tako da neće biti dug vremenski period da prostor bude potpuno bez mosta. Građani do septembra glasaju da li će da stari Savski most ode u park Ušće ili da postane biciklistički most od Novog Beograda do Ade Ciganlije - rekao je on.

#Goran Vesić

'