AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas rekonstruisano dečje igralište „Cipelići” u Stepojevcu.

On je tom prilikom istakao da je kvalitet igrališta identičan onima koji se nalaze u centru Beograda i pohvalio rad opštine koja je izdvojila značajna sredstva kako bi svaka mesna zajednica dobila po jedno moderno igralište.

- Kvalitet dečjeg igrališta ispred kojeg se nalazimo u Stepojevcu isti je kao u centru Lazarevca ili Beograda, što je još jedan dokaz da se na isti način ophodimo prema građanima centralnih i rubnih opština našeg grada. Zahvalan sam ljudima iz Opštine Lazarevac koji su uradili sjajnu stvar, odnosno obezbedili da svaka mesna zajednica na teritoriji njihove opštine dobije ovakvo igralište, uređeno po svim evropskim standardima - rekao je Vesić.

On je precizirao da su u pitanju moderna igrališta sa podlogom od tartana, kako se deca ne bi povredila prilikom eventualnih padova i to je nešto što najmlađi Beograđani zaslužuju.

Takođe je naglasio da je Opština Lazarevac iz svog budžeta, koji je prilično veliki u odnosu na prethodne godine, izdvojila oko 30 miliona dinara, kako bi svaka mesna zajednica dobila po jedno ovakvo igralište.

Foto: Skupština grada Beograda

- Suština naše politike je da svi građani sa teritorije grada Beograda imaju isti kvalitet života. Kada sam prvi put bio u Stepojevcu 2014. godine, ovde je najveći problem bila voda. Od 960 domaćinstva koja su se tada prijavila za priključenje na gradski vodovod, oko 900 je priključeno. Treba da se urade još dva ili tri kraka, što će biti obezbeđeno naknadnim tenderom. Opština je ove godine asfaltirala šest ulica, a za građane Stepojevca je važno što će auto-put Miloš Veliki rasteretiti saobraćaj na Ibraskoj magistrali, koja će postati lokalna ulica. To je važno jer je ovde vladala velika opasnost od ogromnog broja automobila – istakao je zamenik gradonačelnika.

On je rekao da mu je drago što Opština Lazarevac vodi računa o svakom delu svoje teritorije i što svi građani mogu da računaju da će se raditi na podizanju kvaliteta njihovog života.

- Shodno najavama da će Mladenovac i Sopot od 1. septembra BG vozom biti spojeni sa Beogradom, mogu da kažem da će od 8. decembra isto to biti obezbeđeno i za Lazarevac, Barajevo, koji će imati direktnu vezu sa stanicom Beograd centar, odnosno Prokop. To je sjajna vest za građane koji će tako dobiti alternativu za putovanje autobusom ili automobilom, a sa širenjem projekta „BG voz”, povećava će se i broj kompozicija – naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić izrazio je veliku zahvalnost zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću koji često posećuje ovu opštinu.

- Zajedno sa Gradom Beogradom radimo na povećanju kvaliteta života građana Stepojevca. Ovde se u poslednje vreme doseljava veliki broj građana iz drugih delova naše opštine, što je dokaz da ljudi svoju budućnost vide u Stepojevcu. Uskoro se očekuje kraj radova na domu kulture, uređeni su trotoari pored mesne zajednice, izgradićemo i novu zgradu vrtića, ali i nastaviti da radimo na putnoj infrastrukturi – najavio je Sinđelić.

#Goran Vesić

'