AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas završne radove na izgradnji objekta Predškolske ustanove 'Naša radost' u Kovinu, koje je finansirala Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine zajedno sa lokalnom samoupravom.

Reč je o drugoj fazi radova čija je ukupna vrednost više od 86,2 miliona dinara, a sredstva za opremanje ovog objekta obezbedila je Vlada Republike Srbije preko nadležnih ministarstava.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Radimo zajedno kako bismo do kraja septembra imali novi vrtić po najsavremenijim standardima i sa povećanim kapacitetom za 150 dece. Ovo je bio jedan od većih problema u opštini Kovin koji smo rešili. Realizovaćemo investicije i u drugim delovima ove opštine. Prioritet Pokrajinske vlade jesu manje i nerazvijene opštine kako bismo poboljšali uslove života i rada - kazao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Ulaganje u predškolske ustanove, osnovne i srednje škole kao i u zdravstveni sistem AP Vojvodine apsolutni je naš prioritet, dodao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Na ovom mestu do 2015. godine postojao je stari montažni vrtić star 45 godina koji je zabranjen za korišćenje zbog bezbednosti dece i zaposlenih, kazala je predsedica Opštine Kovin Sanja Petrović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Puštanjem ovog objekta u rad biće obezbeđeni adekvatni uslovi za vaspitno-obrazovni rad, liste čekanja neće postojati, a rasteretiće se i centralni objekat PU „Naša radost“, izjavila je direktorka PU „Naša radost“, Aleksandra Alavanja.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

#Vojvodina

#Vrtić

#izgradnja

'