AKTUELNO

Od otvaranja auto-puta "Miloš Veliki" protekle nedelje deonicom od Obrenovca do Preljine već je prošlo više od 100.000 vozila.

Time je znatno smanjen saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a rasterećenje se očekuje i kada se ceo teretni saobraćaj sa magistralnih puteva prebaci na auto-put. Vozači koji u Beograd stižu preko Bariča i Umke uglavnom su zadovoljni.

I pored povremenih kolona na isključenju sa auto-puta "Miloš Veliki" većih zastoja nema. Do Beograda će brže stizati proizvodi iz Zapadne Srbije. Čačanskim privrednicima znači uštedu u vremenu provedenom na putevima.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Pogotovu za posao prevoznika gde se vreme vožnje do granice sa Hrvatskom duplo smanjilo tako da će protok roba u svakom slučaju mnogo brže funkcionisati i to će mnogo podstaći i ekonomski i privredni razvoj - ističe predsednik Foruma privrednika Čačka Dragan Čakarević.

"Putevi Srbije" navode da se samo za prvih pet dana od puštanja u saobraćaj na novootvorenu deonicu auto-puta "Miloš Veliki" uključilo više od 70.000 vozila, dok je na Ibarskoj magistrali mereno od Lipovačke šume do Preljine prošlo ukupno 32.000 vozila, odnosno dnevno oko 7.300 vozila.

#Auto-put

'