AKTUELNO

Na temperaturi od pet Celzijusovijh stepeni ispod nule, ulice glavnog grada su uglavnom puste.

Prvi sneg je prekrio Beograd.  Vožnja gradom je otežana zbog snega koji prekriva ulice.  Ista situacija je i na autoputu koji prolazi kroz grad.

Foto: sneg bg 3

Autbusi GSP-a se kreću sporo, a zbog snega se mnogi na uzbrdicama, poput one kod Beograđanke i zaustavljaju i ne mogu da voze dalje.

Sporedne ulice nisu očišćene, a radnici Zimske službe sneg čiste sa šina na kružnom toku Slavija.

Nisu očiščeni ni prilazi prodavnicama. Mediji prenose da njihovi reporteri na ulicama nisu zatekli nijedno vozilo koje čisti sneg.

Foto: sneg bg

Slab do umeren sneg pada na gotovo celokupnoj teritoriji zemlje, a kiša koja se ledi pri tlu može stvoriti dodatni problem vozačima, uglavnom u jugozapadnim krajevima Srbije, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama povremeno sa olujnim udarima pa se očekuje i stvaranje snežnih nanosa, kao i formiranje snežnog pokrivača u visini od 10 do 20 centimetara.

Po takvim vremenskim uslovima neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće rastojanje između vozila, jer je zaustavni put vozila duži, pa je samim tim i opasnost od sletanja sa kolovoza i izazivanja lančanih sudara veća, poručuju iz AMS S-a.

Autor: A. Otašević

'