AKTUELNO

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vozače očekuje dobra prohodnost puteva i uglavnom suvi kolovozi u nižim predelima, sa uobičajenom jutarnjom gužvom i pojačanim saobraćajem na prilazima većim gradovima gde se zbog formiranih kolona saobraćaj odvija nešto usporenije.

Magle ovog jutra ima na Crnom Vrhu i Zlatiboru, a zbog mraza i nižih temperatura na vlažnim deonicama može doći do stvaranja poledice, upozorio je Auto-moto savez Srbije.

Slab sneg povremeno provejava u Negotinu zbog kojeg treba biti dodatno oprezan u vožnji, te zato treba poštovati sve saobraćajne propise, a brzinu dodatno smanjiti na deonicama gde je kolovoz vlažan, saopštio je AMSS, dodajući da je obavezna upotreba zimske opreme.

Saobraćaj se na važnijim putnim pravcima odvija bez zastoja, a na deonicama gde su radovi u toku potrebno je prilagoditi vožnju uslovima na putu i posebno obratiti pažnju na bezbednost putara.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Teretna vozila se na prelazu Šid sa Hrvatskom, na izlasku iz Srbije, zadržavaju oko dva sata, a na prelazu Horgoš oko 90 minuta.

Č.N.

#Magla

#Putevi Srbije

#Vozač

#Zima

'