AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je usvojeno idejno rešenje za dečju bolnicu 'Tiršova 2'.

Grad je angažovao Urbanistički zavod Beograda da na osnovu idejnog rešenja, koje je danas usvojila radna grupa, pristupi izradi projekta, čime se stvaraju uslovi za dalji rad na novoj bolnici, navedeno je u saopštenju.

Radojičić je naglasio da će zgrada biti jednostavna za snalaženje pacijentima i drugim korisnicima, kao i da je važno da se svi u njoj osećaju prijatno i lakše podnesu tegobe zbog kojih su došli u kliniku.

- Idejnim rešenjem predloženo je da bolnica ima osam spratova, koji će se prostirati na oko 33.000 metara kvadratnih. Četiri podžemne etaže, površine oko 28.000 kvadrata, omogućiće parking za 600 automobila - izjavio je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, "Tiršova 2" će imati direktan izlaz na auto-put u oba smera, kao i pristup iz pravca Deligradske, a analiza je pokazala da je to najbolja lokacija.

- Studija izvodljivosti će biti gotova u septembru. Radimo transparentno u saradnji sa predstavnicima radne grupe, klinike i grada i želja nam je da dođemo do najboljeg mogućeg rešenja - poručio je Radojičić.

#Beograd

#Tiršova

#Zoran Radojičić

'