AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da se do kraja meseca očekuje objavljivanje tendera za izgradnju doma zdravlja u Borči, koja bi trebalo da počne u oktobru.

- Očekujemo da izgradnja doma zdravlja u Borči, u okviru Doma zdravlja 'Palilula', počne na jesen ove godine. Planirani rok za završetak radova je 12 meseci od početka izgradnje, što znači da ćemo do kraja 2020. godine imati nov dom zdravlja koji će odgovoriti potrebama stanovnika leve obale Dunava. Procenjena vrednost investicije iznosi oko 800 miliona dinara sa PDV-om - rekao je Radojičić.

Kako prenosi Beoinfo, on je naveo da će se zdravstvena stanica u Borči graditi u Ulici Koste Manojlovića i istakao da će Sekretarijat za zdravstvo i Sekretarijat za investicije Grada Beograda pratiti izvođenje radova.

- U objektu površine veće od 6.800 metara kvadratnih, pacijentima će na jednom mestu biti dostupne sve specijalističke službe - laboratorije, službe za fizikalnu medicinu, ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftamologije, otorinolaringologije i stomatologije. U njemu će raditi skoro 50 lekara opšte prakse i drugih specijalizacija, desetak stomatologa, oko 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar, kako bi se odgovorilo na potrebe pacijenata - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da je izgradnja doma zdravlja u Borči još jedan korak ka ravnomernom razvoju svih beogradskih opština i obezbeđivanju uslova za kvalitetan život svih Beograđana.

On je najavio da će tokom avgusta tri doma zdravlja, Vračar, Zemun i Mladenovac, dobiti ultrazvučne aparate u vrednosti od 12 miliona dinara, a takođe tokom avgusta, domovi zdravlja u Barajevu, Surčinu, Zemunu, Grockoj i na Vračaru dobijaju medicinsku opremu i značajne aparate u vrednosti od 10 miliona dinara, dok u Dž "Zvezdara" stiže digitalni rendgen aparat u vrednosti od 12 miliona dinara.

#Bolnica

#Zoran Radojičić

#izgradnja

'