AKTUELNO

Na konkurs za izbor direktora Agencije podneto je ukupno 13 prijava, a jedna prijava je odbačena jer ne ispunjava propisane uslove za izbor.

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da se nada da će nadležni odbor Agencije za borbu protiv korupcije u što skorijem roku izabrati direktora, ističući da je to važno za borbu protiv korupcije i proces pregovora sa EU.

Kuburovićeva je, nakon otvaranja seminara "Sprečavanje nasilja u porodici", rekla da je izbor direktora agencije od izuzetnog značaja za dalji rad ministarstva i sprovođenje Akcionog plana za poglavlje 23 u pregovorima sa EU, pre svega kad je u pitanju borba protiv korupcije.

- Nas očekuje usvajanje i novog zakona o agenciji, koji ne može da se nađe ni kao nacrt ni kao predlog u proceduri bez novog direktora, sa kojim moramo da postignemo sporazum i dogovor o tome sa kojim nacrtom izlazimo pred vladu - istakla je Kuburovićeva.

Na pitanje kako komentariše navode pojedinih medija da se četiri kandidata dovode u vezu sa Ministarstvom pravde, prethodnim ministrom i SNS-om, Kuburovićeva je navela da ne misli da oni imaju veze sa ministarstvom, jer sada nisu tu zaposleni.

- Svako ko ima uslove može da se prijavi i Odbor će odlučiti koji je kandidat najkvalitetniji da obavlja tu funkciju - tvrdi Kuburovićeva.

Sednica Odbora Agencije za borbu protiv korupcije na kojoj će se razgovarati o izboru direktora zakazana je za danas, rečeno je ranije u toj instituciji.

S. P.

#Agencija

#Izbori

#Korupcija

#Nela Kuburović

'