AKTUELNO

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević odbacio je danas navode da GSP "Beograd" ima problem sa brojem vozača, navodeći da je trenutni nedostatak vozača najmanji u poslednjih nekoliko godina.

Vasiljević kaže da je trenutno u radnom odnosu 2.757 vozača, a da je potrebno 2.820.

- To znači da nedostaju 63 vozača, a ne 1.000 kako se navodi - naveo je Vasiljević u izjavi za javnost dostavljenoj Tanjugu i dodao da je u poslednjih nekoliko meseci taj problem sveden na minimum.

On je dodao da je od 1. maja ove godine u GSP "Beograd" zaposleno oko 100 vozača više nego što ih je napustilo firmu, te da je trenutni nedostatak vozača najmanji u poslednjih nekoliko godina i da uopšte ne ugrožava obavljanje osnovne delatnosti preduzeća.

Vasiljević kaže i da su netačne informacije da će u narednom periodu GSP "Beograd" napustiti veliki broj vozača.

- Naprotiv, nekoliko vozača koji su napustili ovo preduzeće, vratili su se u prethodnih mesec dana. To je posledica povećanja zarada koje su u prethodnih godinu dana povećane za 22 procenta, tako da je prosečna zarada vozača oko 65.000 dinara, a ne 45.000 - rekao je Vasiljević.

Dodao je da je namera da se takvim navodima nanese šteta preduzeću.

Vasiljević je naveo i da je u GSP stiglo 70 novih autobusa, a uskoro dolazi još 174, čime se stvaraju uslovi za pouzdanu realizaciju reda vožnje i preduzeće neće nikome ustupati linije koje održava.

- Za razliku od nekog prethodnog vremena, kada je naplata prevoza oteta GSP i kada su autobusi plaćani po ‪300.000‬ evra, sadašnja Gradska uprava i rukovodstvo GSP nabavljaju autobuse po duplo nižoj ceni, povećavaju zarade zaposlenim i realuzuju niz mera na konsolidaciji GSP - kaže Vasiljević.

To, kaže, vide i zaposleni i zato je značajno smanjen odliv vozača, ali i ostalih zaposlenih.

- S obzirom da će se u narednom periodu izvršiti dodatna nabavka vozila i da će se dodatno poboljšati materijalni status zaposlenih, sigurno da će zadovoljstvo zaposlenih biti još veće. Laži ne mogu da prođu među zaposlenima, jer oni najbolje znaju šta je urađeno u prethodnom periodu i šta će se uraditi u narednom - rekao je Vasiljević.

#GSP Beograd

'