AKTUELNO

U Srbiji će i danas biti vrlo toplo sa najvisom temperaturom od 35 do 38 stepeni celzijusa, osim na severozapadu, gde će biti nešto prijatnije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 32 stepena celzijusa.

Krajem dana i u toku noći se u severnim i zapadnim krajevima ocekuje jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i padom temperature.

Danas će biti sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak, jugoistocni, tokom dana u Backoj i Sremu u skretanju na severni, severozapadni.

Jutarnja temperatura od 16 do 24 C, najviša dnevna od 32 do 38 stepeni celzijusa. Krajem dana i u toku noći se u severnim i zapadnim krajevima ocekuje jace naoblačenje sa kisom, pljuskovima i grmljavinom i padom temperature.

U Beogradu danas sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, jugoistocni, u drugom delu dana u skretanju na severni, severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 24C, najvisa dnevna oko 36C. U toku noći postepeno naoblačenje.

Obilni lokalizovani pljuskovi očekuju se u sredu, pojava grada i olujnog vetra, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Biometeorološka prognoza za utorak, 13. avgust 2019:

Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim i psihičkim problemima. Kod meteoropata moguća je razdražlјivost, loša koncentracija i pospanost.

#Upozorenje

#Vremenska prognoza

'