AKTUELNO

Postoji trik uz koji ćete rashladiti automobil za samo 10 sekundi!

Temperatura je prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Loznici i Kagujevcu trenutno je 35 stepeni, što je za nekoliko stepeni manje u odnosu na najtopliji deo dana.

Subjektivni utisak je znatno drugačiji - čini se da sunce prži, a tropske temperature najavljene su i za naredne dane.

Ako ste na posao stigli oko devet sati jutros i sada krećete kući - čeka vas veoma neprijatno iznanđenje. Naime, temperatura u automobilu, posebno ako je bio na suncu, je izuzetno visoka.

Mi smo zabelažili 42 stepena u vozilu koje je bilo u delimičnom hladu. Sesti u takav automobil, ne samo da je neprijatno, već je i veoma opasno.

Preporučuje se da uključite klimu, zatvorite vrata i prozore i izađete iz automobila i sačekate 10-ak minuta da se rashladi.

Foto: Pink.rs/I.Petrović

Postoji, međutim, trik koji će vam pomoći da automobil koji je stajao na suncu rashladite za samo deset sekundi.

Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu za 10 stepeni.

Potrebno je da spustiti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata, a vozačeva vrata otvarati i zatvarati.

Takođe, dobro je na sedišta, posebno ako su kožna, staviti neki pamučni materijal (staru majicu, peškir...) - tako će biti lakše da se sedne na njih jer neće biti toliko vruća.

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj biti hladan.  Pre napuštanja automobila, na menjač je dobro staviti neku navlaku, može i stara čarapa, pa ni on neće biti toliko vruć kada ponovo sednete za volan.

#Sunce

'