AKTUELNO

Turistička sezona protiče bezbedno, zahvaljujući tome što crnogorski i policijski službenici iz Srbije, Albanije, Hrvatske, Italije, Rumunije i Severne Makedonije zajednički doprinose povoljnom bezbednosnom ambijentu na crnogorskom primorju, zaključeno je danas na konferenciji u Budvi.

Danas je u Budvi održana konferencija za medije povodom promocije projekta razmene policijskih službenika – radnog angažovanja policijskih službenika iz Srbije, Albanije, Hrvatske, Italije, Rumunije i Severne Makedonije tokom leta na crnogorskom primorju. Ovaj vid međunarodne policijske saradnje traje već osmu godinu zaredom.

Na pres konferenciji o svojim pozitivnim utiscima, saradnji i zajedničkom patroliranju sa crnogorskim policijskim službenicima govorio je i policijski službenik MUP Srbije Njegiša Bujak.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

- U ime Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije zahvalan sam na gostoprimstvu i saradnji koja se ostvaruje. U Budvi, Herceg Novom i Baru policajci iz Srbije rade zajedno sa kolegama iz Crne Gore u cilju sprečavanja vršenja krivičnih dela, održavanja stabilnog javnog reda i mira i pomažu našim državljanima koji su u sezoni ovde na crnogorskom primorju - rekao je Bujak.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Prisutnima se obratio i pomoćnik direktora Uprave policije crnogorskog MUP-a Nikola Janušević naglasivši da turistička sezona protiče bezbedno, zahvaljujući i tome što crnogorski i policijski službenici iz Srbije, Albanije, Hrvatske, Italije, Rumunije i Severne Makedonije zajednički doprinose povoljnom bezbednosnom ambijentu na crnogorskom primorju.

#Policija

'