AKTUELNO

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je danas proslavi prve godine rada Kluba za seniore „Radana Pupić” i tom prilikom najavila da će Grad Beograd u narednom periodu otvoriti još tri nova kluba u Železniku, Mirijevu i na Voždovcu.

Događaju su prisustvovali v.d. direktora Ustanove Gerontološkog centra Beograda Srđan Dimitrijević i predsednik Skupštine Opštine Savski Venac Nemanja Berić.

Stanisavljević je istakla da Grad Beograd nastavlja da proširuje mrežu klubova za starije sugrađane, kojih je u protekle četiri godine osnovano skoro deset.

- Prvi klub je otvoren sedamdesetih godina prošlog veka i do devedesetih godina otvoreno je 20 klubova, a od 2014. godine otvoreno je deset, od čega je sedam potpuno renovirano. U narednom periodu otvorićemo nova tri i na tome se nećemo zaustaviti - rekla je ona i zahvalila svim penzionerima na velikom radu i trudu u izgradnji našeg glavnog grada i njegove budućnosti, kao i socijalnim radnicima i zaposlenima na uspešno vođenim klubovima.

Foto: Beograd.rs

Gradska sekretarka je podsetila da pre godinu i po dana na ovom mestu nije bilo ničega, a da se danas održava prigodna priredba u lepom klupskom ambijentu.

- Grad brine o penzinerima kojih je u Beogradu više od 407 hiljada i nastavićemo da širimo klupsku mrežu i pružamo usluge socijalne zaštite. Proširićemo usluge gerento domaćica, besplatne izlete i ovakva druženja. Sve vaše ideje i predloge možete nam predložiti i poslati preko svojih klubova, jer naš cilj je da omogućimo što bolji i efikasniji koncept akvtivnog starenja i da svako u Beogradu ima svoje mesto i kutak - naglasila je Stanisavljević.

V. d. direktora Ustanove Gerontološkog centra Beograda Srđan Dimitrijević zahvalio je sekretarki Nataši Stanisavljević i opštini Savski venac na velikoj pomoći i podršci.

Foto: Beograd.rs

- Zahvaljujući velikoj angažovanosti sekretarke čak 2.600 ljudi koristi usluge geronto domaćica i radujemo se proširenju tih kapaciteta. Zbog toga i klubova koji su otvoreni i koji će biti otvoreni od srca joj zahvaljujem - rekao je Dimitrijević.

Klub za seniore „Radanka Pupuć” u proteklih godinu dana organizovao je veliki broj kulturno - umetničkih sekcija, horove, plesne grupe, dramsku sekciju, teretanu i fitnes, rekreativne vežbe, radionicu tkanja, veza i zlatoveza, štrikanja, helkanja, a održani su i kursevi dekupaž tehnike, nemačkog jezika, knjigoveza.

Foto: Beograd.rs

Članovi kluba su putovali na nekoliko izleta po Srbiji. Svi radovi koje su članovi kluba priredili su bili dostupni na izložbi prodajnog karaktera.

#Beograd

#Klub za penzionere

#nataša stanisavljević

'