AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je raspisan tender za koordinisanje signalizacije u gradu koja će omogućiti da na jesen, budu manje gužve u gradu, takođe je nedavnom odlukom Skupštine grada obezbeđen besplatan četvrti pokušaj vantelesne oplodnje za 100 parova.

Radojičić je u direktom uključenju u program TV Pink rekao da će sredinom avgusta i taj tender biti završen.

- Očekujemo da ćemo na taj način dati doprinos da u jesenjim mesecima, kada počnu gužve, one budu manje u Beogradu - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je rekao da se puno toga radi u Beogradu, a upitan da li je zadovoljan kako teku radovi na uređenju Trga Repubile, rekao je da oni dobro napreduju.

- Meni je u ovom trenutku najvažnije da su radovi kvalitetni. Projekat je još 2015. pobedio na konkursu. Najvažnije je da imamo odličan nadzor - rekao je Radojičić.

Dodao je da često ode da pogleda i kontoroliše radove.

- To ide sjajno, puno toga se radi - naveo je gradonačalnik.

U uključenju na TV Pink Radojičić je govorio i o najnovijom odluci Grada Beograda da se parovima bez dece omogući i četvrti pokušaj vantelesne oplodnje, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 30 miliona dinara.

Radojičić je rekao da je odlukom Skupštine grada pomerena granica za žene na 45 godina za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje, a još jedan od kriterijuma je da u prethodna tri pokušaja parovi nisu uspeli da ostvare potomstvo.

- To su dva osnovna kriterijuma. Po proceni, oko 500 parova će zadovljiti ove kriterijuma. Na osnovu 30 miliona dinara koji su opredeljeni, očekujemo da će njih oko 100 imati šansu - rekao je Radojičić.

Podsetio je da su na prethodnoj sednici rebalansom gradskog budžeta značajna sredstva opredeljena generalno prema deci, i to više od 2,5 milijardi dinara.

- Bez ozbira šta god radili i koliko god investirali, bez zdravog i velikog potomstva nećemo imati perspektivu. I to je jedna od investicija. Druga je rekonstrukcija (dečije bolnice) Tiršove 1 i izgradnja nove bolnice. Sve su to inicijative usmerene u pravcu da nam deca imaju bolju budućnost - poručio je beogradski gradonačelnik.

#Beograd

#Gužve

#Rešenje

'