AKTUELNO

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa rukovodstvom Sekretarijata za legalizaciju grada Beograda u Vladi Srbije.

Glavne teme razgovora bile su mogućnosti efikasnijeg rada Sekretarijata i uvođenje elektronske evidencije podnetih zahteva i elektronskog uvida građana u svoje predmete.

Sekretarijat za legalizaciju grada Beograda od danas raspolaže sa 12 skenera i 3 čitača kartica sa elektronskim potpisom, koji će omogućiti da se rešenja o ozakonjenju šalju ka katastru elektronskim putem, čime se znatno skraćuje vreme neophodno za okončanje procesa legalizacije objekata.

Takođe, na sastanku je dogovoreno da se u što skorijem periodu izradi elektronska evidencija svih podnetih zahtevakoja će građanima omogućiti da u svakom trenutku mogu proveriti status svog predmeta putem interneta.

Brnabić je naglasila važnost nastavljanja dobre prakse elektronske uprave, koja je širom Srbije dala odlične rezultate i povećala efikasnost i transparentnost javne uprave.

S obzirom na to da u Beogradu postoji najveći broj objekata u Srbiji koji čekaju na legalizaciju, usaglašeno je da sa ovom elektronskom evidencijom krene upravo od glavnog grada, nakon čega će ovaj elektronski sistem biti dostupan i u ostalim jedinicama lokalnih samouprava.

Ovo će biti samo jedan od mnogih koraka koji su u prethodnih nekoliko godina učinjeni kako bi se kreirala savremena elektronska uprava koja je u potpunosti u službi građana.

#Ana Brnabić

'